
آب و هوا

رویداد یک روز با صنعت پرینتر سه بعدی
گروه آموزشی پژوهشی سای بوم با همکاری ۳ Dfast در تاریخ ۹ آذر ۱۳۹۶، رویداد “یک روز با صنعت چاپ سه بعدی” را در دانشکده مکانیک دانشگاه علم و صنعت، برگزار نمودند. مخاطبان این رویداد هم اکثراً دانشجویان، مهندسان و علاقهمندان به تکنولوژیهای جدید بودند.
این سری رویدادها با هدف آموزش عموم برای ارزش آفرینی با استفاده از این تکنولوژی توسط توصیف کاربردها و فرصتها و زنجیرههای ارزش آن طراحی شده است.
در اینجا قصد داریم که آنچه بر دوره گذشته است را مرور کنیم.
بخش اول: معرفی تکنولوژیهای چاپ سه بعدی


در این بخش مروری بر روش FDM و DLP و BinderJet – روشی که بسیار شبیه به چاپ دو بعدی یا چاپ بر روی کاغذ است- انجام شد. همچنین روشهایی مانند DOD و EBM هم معرفی شد و همراه آنها ویدیوهایی برای تفهیم بهتر چگونگی روشها پخش شد.
سپس نوبت به دیگر روش های پیشرفته مانند SLS و SLM رسید که اتفاقا در کشورمان ایران نیز شرکتهای باسابقهای وجود دارند که قادر هستند با فناوری بومی شده دستگاههای SLM و SLS را ارائه دهند. تفاوت دو روش یاد شده با FDM و DLP نیز مقیاس دستگاهها، کاربردها و خواص حیاتی مواد مصرفی آن است.

بخش دوم: تعامل پویا با پرینت سه بعدی
پس از به انتها رسیدن بخش اول، نوبت به هم افزایی و آشنایی شرکت کنندگان در موضوعات مختلف بصورت کاملاً عملی بود. ترکیب این بخش بدین صورت بود که افراد حاضر به گروه های مختلف تقسیم شده و هرگروه با قرارگیری در کنار میزها، به توضیحات مسئول هر بخش گوش فراداده و سوالات خود را مطرح کرده و در ضمن با دستگاه ها به صورت عملی کار کردند.
موضوعات ۵ میز به صورت زیر بودند
۱- آشنایی با مکانیزم حرکتی پرینتر سه بعدی، ۲- آشنایی با نحوه کار با پرینتر سه بعدی و بخش اپراتوری آن، ۳- آشنایی با اسکنر سه بعدی و کار با اسکنر سه بعدی، ۴- آشنایی با روش های مختلف پرینت و دیدن قطعات ساخته شده با روش های مختلف، ۵- اتاق پرو مجازی معرفی




آشنایی از نزدیک با اسکنر سه بعدی با پردازش تصویر و آشنایی با سایر انواع اسکنر ها به صورت ارایه اسلایدی و فیلم



بخش پایانی: کاربردها و فرصتهای صنعت چاپ سه بعدی
در این بخش در ابتدا در خصوص کاربردهایی که چاپ سه بعدی حوزههای مختلف میتواند داشته باشد، صحبت شد. این زمینهها شامل معماری، هنر(طراحی، مجسمهسازی و…) جواهرسازی، پزشکی و دندانپزشکی، هوافضا، صنعت اتومبیل سازی، مد و فشن، غذا و دارو میشدند
بخش پایانی: کاربردها و فرصتهای صنعت چاپ سه بعدی
در این بخش در ابتدا در خصوص کاربردهایی که چاپ سه بعدی حوزههای مختلف میتواند داشته باشد، صحبت شد. این زمینهها شامل معماری، هنر(طراحی، مجسمهسازی و…) جواهرسازی، پزشکی و دندانپزشکی، هوافضا، صنعت اتومبیل سازی، مد و فشن، غذا و دارو میشدند

در آینده چه خواهد گذشت؟
دو نوع رویداد توسط SCIBOOM و ۳DFAST ترتیب داده شده که سری رویدادهای “یک روز با صنعت پرینت سه بعدی” با هدف آموزش عموم برای ارزش آفرینی با استفاده از این تکنولوژی توسط توصیف کاربردها و فرصت ها و زنجیرههای ارزش آن ادامه خواهد داشت. در سری رویدادهای “چگونه یک پرینتر سه بعدی بسازم؟” و سایر دوره ها که به زودی اعلام خواهد شد، هدف، حرکت به سمت بوجود آوردن جامعهی توسعه فناوری های پرینت سه بعدی می باشد. بدین ترتیب، این رویدادها سرآغازی خواهد بود تا فعالان سخت افزاری و نرم افزاری در مقیاس ها و گروه های مختلف، ضمن کسب دانش و تجربه، فرصت هم افزایی و تجمیع نیرو برای نوآوری و کارآفرینی با استفاده از توسعهی Solutionهای جدید را داشته باشند.
جهت اطلاعات بیشتر در مورد این دوره و سایر اخبارهای حیطه پرینتر سه بعدی به سایت ۳dbaz.com مراجعه نمایید…