دوره اول از سری دوره صفر تا صد کامپوزیت _ دوره طراحی و مدلسازی سای بوم _ در حال ساخت قالب سیلیکونی
چرا دوره طراحی و مدلسازی برای شما مفید است؟
طراحی و مدلسازی در علوم مهندسی تنها نیاز به داشتن دانش و نرم افزارهای تخصصی ندارد. بلکه علاوه بر موارد گفته شده، نیازمند ذوق و قریحه مهندسی شما نیز میباشد. در واقع باید بگوییم زمینهِ طراحی و مدلسازی بیشتر جای خوش ذوق هاست. آنچه که دیگران در اولین برخورد، مستقیما با چشمان خود از دستاورد های شما میبینند بسیار موثرتر از هرچیز دیگری است که شما فکرش را بکنید. علوم مهندسی در صورت تلفیق با هنر، چنان جذابیتی دارند که دل هر کسی را شیفته و مجذوب خود می کنند.
بگذارید برایتان یک مثال بزنم. فرض کنید شما یک هواپیمای مدل (یا یک پهپاد) بسیار حرفه ای و کارآمدِ کامپوزیتی ساخته اید. این نمونه هم خوب پرواز میکند و هم سایر ویژگی های فنی را ارضاء میکند. حال اگر شما در مرحله رنگ آمیزی و پردازش نهایی مدل، ضعیف عمل کنید، برای هیچ کس مهم نیست که شما چقدر محصول ارزشمندی دارید. زیرا در اولین نگاه کسی به محصول شما جذب نمیشود. از نگاه بازاریابی، همواره نحوه ارائه محصول از حتی کیفیت محصول نیز مهم تر است.
در این دوره ما سعی میکنیم هنرمندان را با مهندسی و مهندسان را با هنر کمی بیشتر آشنا کنیم.
قطعات پرینت سه بعدی شده و چند قطعه پلی استری و رزینی
ما در مجموعه سای بوم قبل از شروع دوره های اصلی کامپوزیت و دوره های ساختی خود، یک دوره اصول اولیه مدل سازی و طراحی را تعریف کرده ایم که دانشجویان و صنعتگران عزیز ضمن اشنایی با روش های مدل سازی که بسیار برای کار کامپوزیت حیاتی است با تکنیک های هنری آشنا شوند که میتوانند از آن برای ساخت و یا بهبود محصولات خود استفاده کنند. در واقع این دوره دو نوع کاربر دارد:
این دوره ها به شدت به مهندسان و دانشجویان مکانیک، طراحان صنعتی، متخصصان کامپوزیت، صنعتگران، دانشجویان معماری، دانشجویان هنر و مخصوصا مجسمه سازی و … پیشنهاد میشود.
مدل سازی و مجسمه سازی با استفاده از رزین و کامپوزیت یک هنر بسیار نوین، جذاب و خلاقانه محسوب می شود. قطعا شما نمونه های بیشماری از این کارها را در فضای مجازی بارها و بارها دیده اید. در این دوره تحت عنوان دوره جامع طراحی و مدلسازی، شما به طور مقدماتی با نرم افزارهای تخصصی برای طراحی و ساخت مدلهای هنری و یا مدل های صنعتی، آشنا خواهید شد و از میان این نرمافزار ها، نرم افزار تخصصی کتیا (CATiA) را بیشتر خواهید شناخت و محیط های اولیه آن کار خواهید کرد (البته این قسمت اختیاری است) و سپس با آشنایی مختصر با پرینتر سه بعدی و مشاهده نموه کارهای پرینت شده روند آموزش ادامه پیدا خواهد کرد.
سپس با مفهوم قالب گیری سریع (با استفاده از سیلیکون های RTV2 ) آشنا خواهید شد و ابتدا قالب های سیلیکونی یک تکه و سپس قالب های حرفه ای دوتکه خواهید ساخت. آشنایی مقدماتی با رزین ها (پلی استر، آپوکسی و …) کار شما را برای ورود به زمینه کامپوزیت، مجسمه سازی، علوم تلفیقی مهندسی و هنر بسیار راحت تر خواهد کرد. شما در ادامه با رزین اپوکسی و پلی استر کار میکنید و آنها را داخل قالب تزریق خواهید کرد. در این دوره سعی شده با حفظ رویکرد مهندسی شما را کاملا درگیر کارهای هنری از قبیل تکنیک های ساخت مدل های اولیه و پردازش سطح و رنگ آمیزی و … کنیم.
این دوره معمولا در قالب دو کارگاه 8 ساعته و در مجموع 16 ساعت برگزار خواهد شد.
سرفصل های دوره :
تا اینجا اختیاری است و در صورت عدم تمایل میتوانید فقط در کارگاه عملی دوره به شرح زیر ثبت نام کنید