شاید تا به حال کلمهی پهپاد به گوش شما خورده باشد این نام در واقع به هر وسیلهی پرندهای که بدون سرنشین بوده و از راه دور کنترل میشود اطلاق میگردد خواه این پرنده یک هواپیمای سه تنی در ارتفاع 50 هزار پایی باشد که باید از طریق ارتباط ماهوارهای توسط یک تیم زبده خلبانی هدایت شود، خواه یک کوادروتور 80 گرمی باشد که شما با تلفن هوشمند خود آن را چند سانتیمتر بالاتر از دست خود نگه داشتهاید. اگر به پهپاد و ساخت پهپاد علاقه مند هستید با ما همراه باشید.
شاید تقسیمبندی وسایلی که ازنظر وزنی گسترهای از چندین گرم تا چندین تن دارند کار دشواری به نظر برسد. به طور کلی پهپادها را میتوان از جنبههای مختلفی نظیر وزن، پیکربندی، ابعاد، ماموریت و… تقسیمبندی نمود. در یک تقسیمبندی کلی پهپادها را می توان همچون سایر وسایل پروازی به دو بخش تجاری و نظامی تقسیمبندی نمود. از جنبه دیگر میتوان متناسب با وزن، ارتفاع پروازی و مداومت پروازی پهپادها را به پنج گروه میکرو، مینی، برد نزدیک، برد متوسط و برد بلند تقسیمبندی نمود.
از جنبهی دیگری میتوان پهپادها را به سه دسته بالثابت (هواپیماها)، بالزن و بالچرخان (هلیکوپتر، کوادکوپتر و.. ) تقسیمبندی نمود.
کارگروه پروازِ شرکت سایبوم، با اتکا به توان و تجربه خود در ساخت انواع وسایل پرنده هوایی و پروژههای گوناگون در حوزه هواوفضا، توانمندی خود برای ساخت هرنوع پرنده و پهپادی را اعلام میدارد. شما میتوانید از طریق بخش “تماس با ما” برای پروژههای خود مشاوره دریافت کنید و هرگونه سفارش ساخت یا طراحی و یا ایدههای خود را با مطرح کنید.
نمونه فعالیتهای شرکت سایبوم در حیطه هواوفضا:
دارنده دو مقام اولی در مسابقات کشوری ریزماهواره (کنست) ایران و راه یافته به چهل تیم برتر مسابقات جهانی ریزماهواره (کنست) ناسا – آمریکا
ساخت عمودپروازهای خاص و یا معمول
از جمله ساخت پهپاد خاص X8 با نام ایرانی اَمروش، پرنده کوچک Raven (پهپاد نظامی آمریکایی با نام نظامی RQ11) و …
تیم با تجربه شرکت سایبوم توانایی طراحی انواع پهپادها با توجه به سفارش و کاربرد را دارد. لازم به ذکر است طراحی هواپیما و پهپاد با توجه به فاکتورهای موثر بسیار زیاد و پیچیده ، امری بسیار دشوار ، حساس والبته استراتژیک میباشد.
بررسی، امکانسنجی و انجام پروژههای خاص هواوفضایی در سطوح ملی، یکی از اهداف و چشم اندازهای اصلی مجموعه سایبوم می باشد. کشور ما ایران، کشوری پهناور،استراتژیک و قدرتمند است. لازمه حفظ قدرت و اقتدار، دستیابی به سطوح بالای تکنولوژی است. ما این امر را وظیفه و اولویت خود می دانیم و از هیچ تلاشی در این راستا دریغ نخواهیم نمود.
بخشی از تجربیات و تخصص ما در زمینه ساخت هواپیماهای کامپوزیتی، از طریق دورهی چهارم از سری دوره های صفر تا صد کامپوزیت برای علاقهمندان عزیز قابل دسترسی میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر به مطلب دوره صفر تا صد کامپوزیت مراجعه فرمایید.
کمپانیsky walker یکی از شرکتهای نسبتاً موفق در عرصه طراحی و ساخت پهپادهای تجاری بوده که از سال 2009 فعالیت خود را با شعار “پرواز آسان برای همه ” شروع کرده و به جرات میتوان گفت که توانسته به شعار خود جامه عمل بپوشاند. چرا که در این ده سال، بسیاری از افراد با پهپادهای ترینر این شرکت وارد دنیای مدل شدهاند و همچنین این شرکت با ارائه پهپادهای “سری حرفهای ” خود نظر خلبانهای خبره و حتی ارگانهای نظامی را نیز به خود جلب کرده است.
پهپاد X8 یکی از پهپادهای “سری حرفه ای” این کمپانی بوده که به دلیل کارایی بسیار مناسب حتی توسط ارگانهای نظامی در برخی کشورها به منظور انجام عملیات شناسایی و مراقبت مورد استفاده قرار گرفته است.
این پهپاد که از جنس یونولیت است یک بالپروازی (هواپیمای بدون دم) با طول دهانه بال 2.2 متر و وزن پروازی 3 کیلوگرم بوده که توانایی حرکت با سرعتی حدود 70 کیلومتر بر ساعت به مدت 30 دقیقه را دارا میباشد.
به طور کلی روند ساخت یک پهپاد متناسب با جنس و ابعاد آن متفاوت می باشد . مواد کامپوزیتی به دلیل استحکام و وزن بسیار کم گزینهی بسیار مناسبی برای ساخت پهپاد بوده ولی استفاده از آن مستلزم تخصص در زمینههای مختلف از طراحی گرفته تا مدل سازی و پرداخت سطح و ساخت می باشد.
با توجه به پرطرفدار بودن این پهپاد و از طرفی، نظر به چالش برانگیز بودن ساخت پهپاد x8 به دلیل پیچیدگیهای هندسی و سطحیِ آن، شرکت سایبوم در تابستان سال 97 تصمیم به ساخت آن نمود.
لازم به ذکر است که ساخت پهپاد X8 یکی از چندین پروژهی انجام گرفته در زمینهی هوافضا در شرکت سایبوم بوده و این شرکت آماده خدمت رسانی به علاقهمندان این حوزه میباشد.
پهپاد Raven یا پهپاد RQ-11 یک پهپاد نظامی آمریکایی با ارزش چند هزار دلاری میباشد که به عنوان یک پرنده کوچک دست پرتاب با مداومت پروازی بالا و مصرف کم انرژی شناخته میشود. سطح پیچیدگی بدنه این پهپاد از نوع متوسط میباشد که آن را تبدیل به مدلی مناسب برای آموزش ساخت میکند. این پهپاد به عنوان یک نمونه کار حرفهای و نسبتا دشوار در دوره چهارم کامپوزیت سایبوم ساخته خواهد شد.
شما در دوره چهارم از مجموعه دورهی ” صفر تا صد کامپوزیت” به صورت تیمی یک نمونه کامل از این پهپاد را خواهید ساخت که میتوانید در دورههای بعدی آن را آماده پرواز و تست نیز بکنید.